Forumindex Uma
Forum för Medeltidsföreningen Uma dess medlemmar och vänner.
 
 Vanliga frågorVanliga frågor   SökSök   MedlemslistaMedlemslista   AnvändargrupperAnvändargrupper   Bli medlemBli medlem 
 ProfilProfil   Logga in för att läsa dina meddelandenLogga in för att läsa dina meddelanden   Logga inLogga in 


Uppvisningsgrupp?

 
Skapa nytt ämne   Svara på ämnet    Forumindex -> Dans
Föregående ämne :: Nästa ämne  
Författare Meddelande
Elyana
Livegen


Registreringsdatum: 08 november 2007
Inlägg: 6
Ort: Umeå

InläggPostat: 2007-11-15 15:51:58    Rubrik: Uppvisningsgrupp? Svara med citat

Efter lite tänkande och en mängd bra förslag från olika personer, har jag sållat fram ett förslag på en dansgrupp som är inriktad på uppvisningar.

Jag tycker vi borde ha en sådan grupp dels för att vi vill kunna leverera mer genomarbetade danser vid uppvisningar, dels handlar det om att ge de som är intressreade av det en möjlighet att lära sig mer avancerade danser. Uppvisningsgruppen skulle ägna mer tid åt varje dans, med målet att alla ska kunna den utan att jag "ropar", samt kunna den så väl att steg, positioner, linjer etc kan finjusteras. Lite mer pet i detaljerna helt enkelt.

Alla ska skunna vara med, oavsett om man är nybörjare eller har dansat i många år. Däremot skulle jag vilja lägga in någon klausul om kontinuerlig närvaro. Just nu är främsta orsaken till att vi inte dansar mer avancerade danser på torsdagarna att folk är där så ojämnt, man måste jobba med de här danserna från vecka till vecka. Många dyker upp lite när de kan (och det är alltid roligt att ni kommer!) men för den här gruppen skulle jag vilja att man är inställd på att komma varje vecka (om man såklart inte är sjuk, eller har tenta dagen därpå eller liknande).

Självklart är tanken att den vanliga torsdagsdansen ska vara kvar som öppen för alla och som man kan droppa in på. Dock kan det bli lite mycket med två tillfällen i veckan, så ett förslag var att vi delar upp torsdagskvällarna. Kanske tar uppvisningsgruppen 18-19.30 och den öppna dansen 20-21.30?

Nu är frågan; finns intresse för det här? Vi skulle behövs vara minst 6 pers (helst minst 8 ) för att det ska funka.
Andra idéer? Synpunkter? Förslag?
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande
Helena Råtta
Träl


Registreringsdatum: 09 september 2007
Inlägg: 4
Ort: Trehörningsjö

InläggPostat: 2007-11-16 01:53:47    Rubrik: Dansfördjupning Svara med citat

Hej!
Jag skulle tycka det vore roligt med en helgträning t ex en gång per termin, där man kan jobba en hel dag (två?) med olika danser. På en sån fördjupningsdag kan man t ex hinna grundträna uppvisningsrepertoaren. Det kan även bli lite tid till att öva finesserna också.

För egen del skulle jag gärna delta eftersom jag gärna vill dansa, men bor för långt bort för att kunna vara med på veckorna. (Bodde jag närmare skulle jag gärna vara med i uppvisningsgruppen.)

hälsningar
Helena Råtta
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande
Katarina
Träl


Registreringsdatum: 06 september 2007
Inlägg: 4

InläggPostat: 2007-11-16 10:33:47    Rubrik: Svara med citat

Jag är som sagt gärna med.

Apropå helgdans funderar jag fortfarande på om det inte går att låna/hyra dansbanan på Gammlia (man kanske kan byteshandla mot en uppvisning, t.ex?) och träna en helg senare i vår då det inte är iskallt längre. Trevligare underlag och bättre om plats. Fast det bygger förstås på att det inte regnar...

Och just det: vill vi ha danshelg tidigare än det blir varmt i Umeå *host* så har kvarterslokalen Gröna Villan på Nydala helt okej golv att dansa på, såvitt jag minns. Däremot vet jag inte om det kostar något, eller om det räcker att bo på Nydala för att boka.
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande
Elyana
Livegen


Registreringsdatum: 08 november 2007
Inlägg: 6
Ort: Umeå

InläggPostat: 2007-11-16 12:09:45    Rubrik: Svara med citat

En helgkurs i vår verkar klart intressant. Bra för de som bor lite längre bort och som intensivträning. Man skulle kunna öva lite i dräkt då, blir ju en annan känsla att dansa så. Dessutom hinner man upptäcka i förväg vilka skärp som försöker hugga huvudet av folk o sånt... Smile Kanske innan vinterspelen om vi vill ha uppvisning där?

Så Nydala har alltså en kvarterslokal man kan dansa i? Har inte bott här så länge så har noll koll... men de brukar ju bara kosta en pytteliten slant, så kan kolla upp den. Det vore ett väldigt bra alternativ i så fall. Gammliabanan fungerar ju som sagt först när det blivit lite varmare. Hursomhelst så vore det trevligt att kunna träna på en lite större yta.

Jag pratade lite med de som var på dansen igår, och det verkade som att folk tyckte det var en bra plan med två grupper på torsdagar samt att tillräckligt många var intresserade så att uppvisningsgruppen kan bli av. Mycket roligt!
Jag funderade på att helt enkelt låta julledigheten fungera som avdelare, och så kör vi igång med nya systemet efter jul. Då borde vi hunnit få ihop ett par danser till vinterspelen, och ett par lite mer avancerade till Kulturnatta.
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande
Helena Råtta
Träl


Registreringsdatum: 09 september 2007
Inlägg: 4
Ort: Trehörningsjö

InläggPostat: 2007-11-16 15:29:36    Rubrik: Om lokal Svara med citat

För länge sen (ca 8 år sen, tror jag) frågade vi och fick tillstånd att låna ett klassrum i Humanisthuset för torsdagsträningarna. Vi var på baksidan längst ner, så man kunde knacka på rutan om man kom för sent.

En helg hade vi träning inför en dansuppvisning utanför skrivningssalarna (?) i Humhuset, där det finns parkettgolv. Det var ett trevligt underlag och skön belysning.

Vi har varit på fler ställen på universitetet under årens lopp, men Humhuset var den bästa av dem.

Helena R
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande
Gäst


InläggPostat: 2007-11-19 20:45:47    Rubrik: Svara med citat

Om den öppna dansen hålls senare på torsdagar, alltså efter den "slutna" träningen så skulle det passa mig bra. Jag ska alltid skjutsa barn till div aktiviteter och är aldrig ledig förrän tidigast kvart i åtta om det är en bra torsdag. Då hinner jag vara med ett tag.
Till överst på sidan
Gerdis av Bure
Livegen


Registreringsdatum: 05 september 2007
Inlägg: 5

InläggPostat: 2007-11-19 20:50:12    Rubrik: Svara med citat

Hoppsan, mitt namn kom inte med på det förra inlägget. Det var från Maria Eriksson alltså.
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande
Elyana
Livegen


Registreringsdatum: 08 november 2007
Inlägg: 6
Ort: Umeå

InläggPostat: 2007-11-21 11:45:32    Rubrik: dansar länge... Svara med citat

Maria: du behöver inte vänta tills efter årsskiftet när nya schemat drar igång med att komma till torsdagsdansen. Vi håller oftast på till runt halv tio, så dyker du upp vid åtta finns det alla möjligheter att hinna med ett par danser. Very Happy
Vi lär ju ut dem kontinuerligt under kvällen, så det är bara att hoppa in när man dyker upp!
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande
Visa inlägg nyare än:   
Skapa nytt ämne   Svara på ämnet    Forumindex -> Dans Alla tider är GMT + 1 timme (svensk normaltid)
Sida 1 av 1

 
Hoppa till:  
Du kan skapa nya inlägg i det här forumet
Du kan svara på inlägg i det här forumet
Du kan inte ändra dina inlägg i det här forumet
Du kan inte ta bort dina inlägg i det här forumet
Du kan inte rösta i det här forumet


Skapa forum | Supportforum | Användarvillkor | Integritetspolicy | Cookiehantering | Kontakta oss |
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Swedish translation by phpBB Sweden and Virtuality © 2003-2005
Sidan tog 0.05 sekunder att ladda.